2. Sınıf Koza Yayınları Türkçe Ders Kitabı Arkadaşım Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Konu Cevapları

2. Sınıf Koza Yayınları Türkçe Ders Kitabı Arkadaşım Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Konu Cevapları
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Koza Yayınları
1. Tema Çocuk Dünyası
 Sayfa 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
Paraşütle Oynamak Çok Eğlenceli Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları


PARAŞÜTLE OYNAMAK
HAZIRLIK


1. Arkadaşlarınızla hangi oyunları oynamaktan hoşlanıyorsunuz? Bu oyunlardan birinin nasıl oynandığını anlatınız.

    Cevap : Saklambaç oyunu çocukların vazgeçilmez bir oyunu olarak geçmişte ve günümüzde büyük bir önem taşımaktadır. Eşleşme sonucunda ilk olarak Ebe seçilir. Ebenin gözleri diğer oyuncuları görmeyecek şekilde bağlanır. Ebe etrafında döndürülerek diğer oyuncuların saklanması sağlanır. Diğer oyuncular ellerini çırparak Ebenin kendilerine yönelmesine yardımcı olurlar. Ebe yakaladığı kişiye Ebe yapar ve o da oyuna dahil olarak bu oyun döner ve devam eder.

2. Metnin resimlerini inceleyiniz. Resimlerden hareketle metnin konusunu tahmin edip söyleyiniz.

    Cevap: Oyun oynayan çocuklar resmedilmiştir. Metnin konusu oyun olabilir.

1. ETKİNLİK

2. Sınıf Koza Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları


Aşağıda görselleri verilen kelimelerle anlamlarını eşleştiriniz. Bu kelimeleri birer cümlede kullanarak yazınız.

    Cevap:
    Kumaş : Pamuk, yün, ipek vb.nden makinede dokunmuş her türlü dokuma.
    Paraşüt: Hava taşıtından veya yüksek bir yerden atlayan insanın kontrollü bir şekilde yere inmesini sağlayan araç.
    Müzik: Belirli kurallara bağlı olarak düzenlenmiş seslerden oluşan eserlerin okunması veya çalınması.

Anlamını öğrendiğiniz kelimelerle anlamlarını kartlara yazınız. Bu kartları, sözlüğünüzdeki ilgili harflerin olduğu sayfalara yapıştırınız.

    Cevap:

2. ETKİNLİK

2. Sınıf Koza Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları


Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Metnin konusuna uygun olan resmi işaretleyerek belirtiniz.

    Cevap: 1. resim yani paraşütle oyun oynayan çocukların olduğu resimdir.

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını metinde bulunuz. Bunları metindeki anlamları dışında farklı cümlelerde kullanıp yazınız.

    Cevap:

büyük

    Zıt anlamlıları: küçük, ufak
    Cümlelerim: Küçük bir ev aldım. Üfak bi bisikletim var.

aşağı

    Zıt anlamlıları: Yukarı, yüksek
    Cümlelerim: Yüksek bir dağmış. Yukarıdaki komşumuz geldi.

üstünde

    Zıt anlamlıları: Altında, aşağısında
    Cümlelerim: Altındaki ayakkabılar çok güzel.

az

    Zıt anlamlıları: Çok, fazla
    Cümlelerim: Çok şeker yemiş.  Fazla konuşuyor.

yukarı

    Zıt anlamlıları: Aşağı, alt
    Cümlelerim: Aşağıya inmiş. Alt katta oturuyorlar.

4. ETKİNLİK

2. Sınıf Koza Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları


Aşağıdaki resimleri inceleyiniz. Sizce konuşmacılardan hangisi, diğerine göre daha etkili konuşuyor? Açıklayınız.

    Cevap: İkinci resimdeki çocuk daha etkili konuşuyor. Çünkü dinleyenlerin gözlerine bakıyor. İlk resimdeki kız çok utangaç duruyor.

5. ETKİNLİK

2. Sınıf Koza Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları

Aşağıdaki kelimelerden anlamlı ve kurallı cümleler oluşturup yazınız.

    Cevap:

Cümleler büyük harfle başlar ve sonuna nokta işareti konur.

geldi—Zeynep—bize

    Cevap: Zeynep bize geldi.

oyun—Hasan—Elifle—ve—oynadık

    Cevap: Hasan ve Elif’le oyun oynadık.

televizyonda—izledik—annem—ve—babamla—film

    Cevap: Annem ve babamla televizyonda film izledik.

ödevini—Osman—yapmamış

Cevap: Osman ödevini yapmamış.

6. ETKİNLİK  

2. Sınıf Koza Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 Cevapları

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Çocuklar hangi oyunları oynuyorlar? Bu oyunların adlarını ve nasıl oynadıklarını yazınız.

    Cevap: Yakar Top
    Cevap: Körebe

7. ETKİNLİK

2. Sınıf Koza Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları


Cümlede birbiri ardınca sıralanan kelime veya kelime gruplarının arasına virgül konur.

Kalemimi, silgimi, kitabımı ve defterimi almağı unutmadım.

Daha önce Ankara’yı, İstanbul’u, Aydını ve Batman! gezdim.

Defterinize içinde virgül işaretini kullanacağınız iki cümle yazınız.

    Cevap:
    Pazardan elma, armut, ayva almış.
    Evdeki masa, sandalye, koltuk eskimiş.

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde ( ) yerine gelmesi gereken noktalama işaretlerini koyunuz.

Hasan( ,) Elif ve Duru bize gelecek(. ) Zübeyde’nin mavi( ,) kırmızı( ,) yeşil ve mor renklerde birçok kalemi var(.)
9. ETKİNLİK

Arkadaşlarınızla birlikte oynamaktan hoşlandığınız bir oyunu ve bu oyunun kuralları hakkında konuşunuz. Konuşmanızı yaparken 4. Etkinlik’teki kurallara uymayı unutmayınız.
10. ETKİNLİK

2. Sınıf Koza Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları

Aşağıdaki paraşütü metinde sözü edilen renklerle boyayınız.

    Cevap: Boyamayı kendiniz yapmalısınız.
Etiketler : 2. Sınıf, Meb Yayınları, Ders Kitabı Cevapları

Sosyal Paylaşım :

İlginizi Çekebilecek Diğer Başlıklar

Yorum Ekle